wilmagerritdownunder.reismee.nl

Mountain View

Het was een warme nacht gelukkig lagen we aan de stekker en kon de airco af en toe even aan. Tegen vijven werd het wat behaaglijker. Om een uur of zeven een rondje gelopen over het erf. Een paar kangoeroes en veel verschillende vogels en papagaaien. Ook op het pad zie je in het stof allerlei vreemde sporen met slepende staarten etc. Bij het ontbijt bleek dat het brood dat we uit Roma hadden meegenomen aan de randjes een tweede leven was begonnen. Het stond wat in bloei, de katten vonden de korstjes nog lekker. Een van de katten mistte kennelijk het beleg want na een korte sluipbeweging had hij een Magpie lark te pakken. En dat had de kat nog wel een belletje om zijn nek. Wilma en Eline hebben Anika wat geholpen met de was. Toen de was uit de machine kwam zag Haley al snel een froggie die er tussen zat. Deze was meegewassen op de 40 graden, zag er blinkend uit, maar froggie liep wel wat groggie van het centrufigeren weg over het gras. Met Gary mee geweest om de watertanks op het land te checken. In de 4wd, geen overbodige luxe want de paden zijn niet allemaal even recht. Eerst een berg je op waar bovenop een watertank stond. Op de berg is een bos waarbij regelmatig bomen worden neergehaald om wat licht op de bodem toe te laten om gras voor de koeien te laten groeien. Deze tank wordt vanaf zijn huis met een 2 kilometer lange leiding gevuld met grondwater. In de tank dreven zowel levende als dode kikkers. Garry draaide hem onderaan open en dronk van het water met de mededeling dat het goed fris water was. Nu konden wij niet achterblijven en hebben er ook een slokje van genomen. Er zat een moeilijk thuis te brengen smaakje aan, ik vermoed kikker.

Naar de volgende watertank, deze werd gevoed met grondwater dat met behulp van zes zonnepanelen vanaf een diepte van zo’n 70 meter werd opgepompt. Mooi systeem, helder water was wel wat ijzerachtig. Weer geproefd, miste de kikker toch wat.

Weg vervolgd over stukken echt slecht pad, waarbij het maar goed was dat de auto hoog op zijn wielen stond. Een stuk door een droge kreek, waar we op een gegeven moment ondanks de 4wd niet uit konden en weer moesten keren om een andere weg te nemen. De kreek had hij ook nog tijdelijk omgeleid gehad om een bassin (dam) te vullen. Hierbij was wel heel veel zand meegekomen over het pad heen. Echt een wilde boel.

Op het land zover als je kan kijken, lopen zo’n 150 koeien wat stieren en als alle goed gaat ook ongeveer zoveel kalven. Het zijn mooie exemplaren, door de regen van de laatste tijd hebben ze goed te eten en groeien ze goed. Er groeien ook grote watermeloenen op het land. Ze zien er vanbuiten heel echt uit maar van binnen zijn ze wit.'' It keep you alive, but is taste like shit'voor de kippen er een paar meegenomen.

Na deze rit wat gegeten en heeft Jacques met Anika de kippen gevangen om de koppen in de vaseline te smeren. Hadden een parasiet (vlo) die allen op hun kop zat en hier niet tegen zouden kunnen. Ze zagen er mooi glimmend uit na de behandeling.

Het was weer erg heet vandaag, te heet eigenlijk, dus ook maar een soort van siesta gehouden.

Later in de middag nog een tractor opgehaald bij de ingang van zijn terrein. Vanavond grote lappen lokaal rundvlees van de barbecue met boontjes en piepers, smaakte goed.

Na zonsondergang liep er nog een kangoeroerat op het erf. Toen deze weer weg was was het tijd om naar de camper te gaan..

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!